Andalusisk, Spansk eller P.R.E.?

P.R.E. Heste / andalusiske heste / spanske heste

P.R.E. står for Pura Raza Espanola. Det kan oversættes til ”Ren Spansk Race”. Udtrykket “andalusisk hest” er et bredt begreb for heste fra den sydlige del af Spanien. Alle P.R.E. Heste kan betragtes som andalusisk, men ikke alle andalusiske heste kan betragtes som en P..R.E.

Der er egentlig ingen raceregister for “andalusiske” heste. Et raceregister blev oprettet for P.R.E. heste for flere hundrede år siden, som ligesom de fleste europæiske registre senere blev kontrolleret af militæret. I dag administreres P.R.E. racer af en registreringsdatabase, der er videreført til privat ledelse via LG-ANCCE (libro genealogico associacion nacional de criadores del caballo espanol) Alternative registre for spansk, pseudo spansk eller spansk kryds er kommet til, men den oprindelige raceregister repræsenterer stadig langt det største antal renfødte spanske heste i verden.

I danmark kan opdrættere registrere deres heste med det oprindelige raceregister i Spanien gennem  dansk P.R.E. forening.  P.R.E racen er hvad der betragtes som en lukket race, og genetisk testning er brugt til at sikre de heste, der er registreret, virkelig er afkom af de forældre, de er rapporteret at være fra.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen